Situat într-o zonă renumită pentru fermele sale lactate excepționale, Villars Maître Chocolatier se bucură de o calitate a laptelui ca nimeni altul. Laptele elvețian – autentic, natural și pur – este selectat și colectat cu atâta grijă ca boabele de cacao și este ales atât pentru valoarea sa nutritivă cât și pentru gustul său cremos. Zona se extinde de la Neuchâtel la Valais, prin Fribourg. La fermele familiale mici cresc trei rase de vaci lactate – bruna și albul Simmental, Brown Elvețianul și celebrul Fribourgeoise, cunoscut și sub numele de Elvețian Holstein. Aceste mici ferme familiale, cu cel mult 20 până la 25 de vaci, practică metode tradiționale de reproducere, cum ar fi asigurarea unei furajări echilibrate de fân și iarbă proaspătă, punerea în pășune în funcție de ritmurile naturale, contactul zilnic cu animalele și păstrarea mediului pe câmpii și munți. Astfel, bogăția pășunilor Elveției franceze se regăsește în asocierea echilibrul dintre lapte și ciocolată.